Bezienswaardigheden

Leiden wordt vaak gezien als de studentenstad van Nederland, maar daardoor wordt vergeten dat de stad nog veel meer te bieden heeft. Leiden is namelijk rijk aan prachtige musea en verschillende, bijzondere bezienswaardigheden.

Het oude Leiden

Leiden is een oude stad waar veel historie is terug te vinden. Als je door de stad loopt, zie je hier veel van terug. Je loopt langs prachtige grachtjes met aan weerszijden oude panden, waar vroeger heel wat rijke mensen in hebben gewoond. Middenin Leiden, waar twee armen van de Rijn samenkomen, staat de Burcht van Leiden. Dit is een van de oudste, nog bestaande burchten van Nederland. Je kunt de burcht herkennen door de kunstmatige heuvel waar die bovenop staat. Niet ver van de burcht vind je de Pieterskerk. Dit is van oudsher de hoofdkerk van Leiden en is zeker de moeite waard om te bekijken. Naast deze bezienswaardigheden herbergt Leiden ook nog een aantal historische musea die vertellen over het oude Leiden, zoals museum de Lakenhal en Molenmuseum de Valk.

Ontdekken in Leiden

Naast de historie staat Leiden ook bekend om de musea waar iets te ontdekken valt. Naturalis is hier een bekend voorbeeld van. Hier is van alles te ontdekken wat te maken heeft met de aarde en het leven. Bij museum Corpus kun je een hele reis maken door het menselijk lichaam. Hier kun je ontdekken hoe het lichaam werkt en wat er allemaal gebeurt. Ook in de Hortus Botanicus van Leiden valt veel te ontdekken. Een wandeling door de prachtige plantentuin met allemaal verschillende plantensoorten is een lust voor het oog. Een dagje Leiden is lang niet genoeg om dit allemaal mee te kunnen maken.